Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS)


print

Σχολικό έτος 2017-18

Στη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-18 στο 1ο ΓΕ.Λ. Σπάτων θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Υπεύθυνες καθηγήτριες Γεωργία Καζάκου, Αναστασία Σαμαρτζή και Ράνια Φλωράτου.

Ερωτηματολόγιο για τη β’ Λυκείου.

Σχολικό έτος 2016-17

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», που διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης της Δ/νσης Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το 2ο ΓΕΛ Αρτέμιδας ένα ψηφιακό διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το EuroGame δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Β’ Λυκείου Αγγελική Πέππα και Έερο Σιδερή, σε συνεργασία με τους καθηγητές Μαρίνα Καζάκου, ΠΕ09 και Γιώργο Κίτσο, ΠΕ19, στην πλατφόρμα Quizpedia, που είναι πολύ φιλική με τις κινητές συσκευές (κινητό τηλέφωνο, tablet).

Οι ερωτήσεις του EuroGame δεν είναι μόνο στα ελληνικά, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, φινλανδικά, κ.ά) και έχουν διασκευαστεί από ένα αντίστοιχο παιχνίδι ερωτήσεων που είχε παίξει ως μαθήτρια και επισκέπτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στο πλαίσιο του προγράμματος Euroscola, η νυν καθηγήτρια Μαρίνα Καζάκου.

Εσύ πόσο καλά γνωρίζεις την Ε.Ε.;

http://www.quizpedia.com/quiz/qp/3S6ZN2

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *