Τεχνολογικά εργαλεία


Παρουσιάζονται τεχνολογικά εργαλεία, κυρίως web 2.0, που χρησιμοποιούμε και προτείνουμε για χρήση στην τάξη.

Prezi

Πρόκειται για ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο μη γραμμικών παρουσιάσεων με ιδιαίτερα πρότυπα (templates), πολλά εφέ και δυνατότητα ζουμ. Είναι πιο διαδραστικό από το powerpoint και οι παρουσιάσεις του μπορούν να εκτυπωθούν, να αποθηκευθούν στον υπολογιστή και να παρουσιαστούν χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.

Powerpoint

Το πιο γνωστό εργαλείο παρουσιάσεων. Είναι εύκολο στη χρήση, με πολλές επιλογές προτύπων (templates) και κινήσεων.

Kahoot!

Το «Kahoot!» είναι μία πλατφόρμα στην οποία μπορεί κανείς να δημιουργήσει δωρεάν το δικό του διαδικτυακό παιχνίδι ερωτήσεων. Οι ερωτήσεις είναι κλειστού τύπου (πολλαπλής επιλογής ή/και σωστού – λάθους) και προϋπόθεση για να παίξει κανείς είναι να γνωρίζει τον κωδικό (pin) του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Weebly

Πρόκειται για μία πλατφόρμα, όπου ο χρήστης μπορεί να κατασκευάσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν μια ιστοσελίδα.

Youtube

Το γνωστό μας youtube με τα εκατομμύρια βίντεο. Ο εκπαιδευτικός μπορεί να αναζητήσει και να παρουσιάσει στους μαθητές βίντεο εκπαιδευτικού περιεχομένου, αλλά και να δημιουργήσει το δικό του κανάλι με δικό του εκπαιδευτικό υλικό.

Storybird

Το storybird είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο ψηφιακής αφήγησης. Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν από πληθώρα όμορφων προτύπων (templates) και να δημιουργήσουν  ιστορίες και βιβλία διαδικτυακά. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα δημιουργίας τάξης από εκπαιδευτικό.

Animoto

Ένα διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας βίντεο. Ο χρήστης μπορεί να ανεβάσει τις δικές του φωτογραφίες και να συνοδεύσει το βίντεό του με μουσική.

Toondoo

Πρόκειται για ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας κινούμενων σχεδίων (κόμικς). Είναι εύκολο στη χρήση. Τα κόμικς μπορούν να αποθηκευθούν ως εικόνα και να παρουσιαστούν χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.

Quizlet

Διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας παιχνιδιών με διάφορες μορφές

Sutori

Ένα εργαλείο για δημιουργία χρονογραμμών και παρουσίασης ιστοριών.

Powtoon

Διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας βίντεο. Δίνεται η δυνατότητα εξαγωγής του βίντεο στο youtube ή ως powerpoint.

Flipquiz

 Στο flipquiz ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει δωρεάν διαδικτυακά παιχνίδια ερωτήσεων, τα οποία μπορούν να παιχτούν στην τάξη με έναν υπολογιστή και βιντεοπροβολέα.